Magamról röviden:

Nevem Balla Tibor. Kecskeméten születtem 1967-ben, azóta is itt élek és dolgozom. A humángyógyászat a 90-es évek közepe óta foglalkoztat. Mint számos hasonló érdeklődésű ember, én is energetikai tanulmányokkal indítottam pályafutásom (Reiki I-II-III, reiki mestertanári és többféle bioenergetika). 1996-ban ismerkedtem meg "köpölyös" Magdi nénivel, aki egy hazánkban tevékenykedő kínai természetgyógyásztól szerzett tapasztalatait osztotta meg velem. Ezek közé tartozott egy alap fitoterápia, a köpölyös vákuumkezelés, moxaterápia, izomstimulációs kezelések és a tibeti csengettyűkkel történő csakratisztítás, harmonizálás. Ebben az időben találkoztam először hangterápiás segédeszközökkel. Időközben a keleti vonzódásom betetőzéseképpen 1998 őszén buddhista menedékben részesültem Karma Kagyü vonalon és a Lámájának áldását, beavatását élvezhetem Karma Tsewang Rinchen néven. Később a Drikung-kagyü vonalon is áldást kaptam tevékenységeimre. Ezt követő 4-5 évben kitanultam más terápiás módszereket is, mint pl. a csakra és színterápia, mantra és rezgés terápia és kezdőleges vízterápia. Kisebb váltással belemerítkeztem a manuális gyógyászatba is. Faragó László által oktatott masszázstanfolyamokon (frissítő, nyirokmasszázs, tradicionális thaimasszázs) szerzett tapasztalataim alapján, az emberi szervek, testrészek szegmenseit ismertem meg.
*
Sorsomnak, (jó karmámnak) köszönhetően egy zarándokúton volt szerencsém részt venni India északi részén, majd Nepálban. Delhiben külön fogadta csapatunkat Őszentsége a 17. Karmapa, és adta áldását utunkra. Buddha életének különböző stációit jártuk be barátaim és egy nagy-tudású tibeti Láma társaságában, akitől eddig a legtöbb, legmélyebb tanításokat kaptam. Áldásai mellett beavatást és engedélyt nyertem a "phova" gyakorlására, és különféle meditációs gyakorlatok elvégzésére. Menedéket adott Gelugpa vonalon "Tenzin Sherab" néven. A zarándoklat alatt Bodhgayán,- Buddha megvilágosodásának helyszínén,- találkoztam először hangterápiás eszközökkel, főképp antik zengőtálakkal. Lumbiniben, Buddha születésének helyén, Zong Hua elnevezésű kínai kolostorban vettem részt egy szertartáson, ahol zengőtálat használtak rituális eszközként, más hangeszközök társaságában. Kathmandu és vonzáskörzete volt az igazi hangterápiás csemege. Itt találkoztam terápiás oktatással, zengőtálas hangterapeutákkal, gyakorlókkal, - ki tudtuk cserélni ötleteinket, módszereinket. Itt jutottam hozzá keleti hangterápiás irodalomhoz is. Megtapasztalhattam különféle műhelyek áldozatos kézimunkáit a fémmegmunkálás területén. Tibeti tanító,- Láma Lundup - a terápiás és gyógyítói tevékenységemre adott áldását ötvöztem ottani tapasztalataimmal, és ez az élmény lett eddigi életem legteljesebb lelki és szellemi tápláléka. Végtelen köszönet barátomnak, Steiner Gyulának, a zarándoklat megszervezéséért, az út alatt nyújtott segítségéért.
*
A tanultak alapján alakítottam és folyamatosan bővítem saját hangterápiás módszereimet. Visszajelzésekből ítélve, jobb eredményeket tudok elérni a problémák és betegségek leküzdésében, mint bármely más, általam megismert és használt kezelési módszerrel. Hálás vagyok Faragó László barátomnak, hogy segített és támogatott, Sleisz Borinak, a honlap megszerkesztéséért és köszönöm azon emberek mentális segítségét, akik kezelésük során nem rejtették véka alá építő véleményüket, tapasztalataikat hosszú távon megosztották velem.
Ajánlott oldalak:

Lelki táplálék - Tiszteletreméltó tanítóim - Zalaszántói Béke sztúpa
Faragó László - www.medicineman.hu
Eszközök rezgésterápiához és zeneterápiához - www.rezgesterapia.hu
Harmati Kálmán - www.flavin.hu
Győri Zsolt - www.gerincmasszazs.hu


"Ahhoz az ősi Lélekhez igyekszem, akiből a létezés valaha kiáradt".
(Bhagavad-gíta XV.4.)