A fülgyertyáról általában


A fülgyertyáról általában A fülgyertya papírba göngyölt alufóliából és méhviasszal vagy speciális parafinnal bevont természetes anyagú textilből készül. A gyertya égésének hatására enyhe szívó hatás jön létre, mely nyomáskiegyenlítő, mélytisztító, relaxáló és gyógyító hatást vált ki.

Ajánlható:

Alvászavar, arcüreggyulladás, asztma, energiazavarok (blokkok), feszültség, fejfájás, fülfájás, fülzúgás, halláscsökkenés, hiperaktivitás, homloküreg-gyulladás, köhögés, középfülgyulladás, mandulagyulladás, meghűlés, migrén, nátha, nyakfájás, nyakmerevség, pszichés labilitás, rekedtség, stressz, szédülés, szénanátha, tarkófájás, torokfájás, torokgyulladás.

Ellenjavallatok:

Sérült vagy hiányos dobhártya, megsérült hallójárat, ekcéma, parafinallergia.

Kezelés során betartandó szabályok:

-Előkészítünk 2 db fülgyertyát, gyufát, 10x10-es gézlapot, a fejre takarófóliát és egy pohár vizet.
-A kezelendő személyt oldalára fektetve, huzatmentes helyen, nyugodt körülmények között kezeljük.
-A gyertya nyílt lánggal ég, tűzveszélyes! Csak képzett személy végezze a kezelést!
-A kezelendő területet gyertyázás előtt krémmel bemasszírozzuk.
-A páciens a fejét úgy tartja, hogy a hallójárat függőleges legyen. A gyertya végére a gézlapot egysorosan ráhelyezzük, majd belepróbáljuk a fülbe. Ezután a gyertyát kivesszük, a vásznas végét meggyújtva a fülbe visszahelyezzük. A fülben fokozatos szívóhatás és meleg keletkezik. A kezelt személy különböző hangokat hallhat (sistergés, pattogás).
-Célszerű a gyertyát az égés félidejében egyszer kivenni, az elégett részt ollóval a vizes edény felett levágni, a reflektort enyhe kocogtatással az égésterméktől megszabadítani, majd a gézlapot odébb helyezve a gyertyát visszatenni a fülbe.
- A jelzésig égetjük a gyertyát, majd a vízben eloltjuk.
- Egy kezelés alkalmával mindkét fület gyertyázzuk.
- Kezelés után a pácienst rövid ideig még pihenni hagyjuk.
- Kezelés során fellépő bármiféle fájdalom, vagy kellemetlen érzés esetében a kezelést megszakítjuk. Kúra:
- 1-6 kezelés szükség szerint. Kezelések közötti szünet 2-3 nap.
- Gyógyító hatás fokozható gyógynövényekkel, ill. illóolajokkal. Pl. gyulladás esetén levendulaolajjal. Általánosan jó hatású a kövirózsa levelének a leve fülcseppként.

Tapasztalatok szerint a fülgyertyát köldökön elégetve, hatékonyan kezelhetjük a hasüregi szervek betegségeit.(gyulladások, ciszták, fekélyek stb.) javasolható továbbá a fájó testrészek, reflexzónák, akupresszúrás pontok és a csigolyák kezelése is gyertyával.